Vurdering for læring - VFL

Hasle skole har fokus på VFL (vurdering for læring). Tydelige læringsmål, kriterier og en vurderingsmetode som fremmer læring brukes bevisst i den daglige undervisningen. Elevene bevisstgjøres på hva de skal lære, og har lært. I denne bloggen deler jeg oppgaver og viser hvordan jeg bruker VFL i kunst og håndverkundervisningen.
For ordenskyld minner jeg om god folkeskikk når det gjelder å dele andre sine bilder og oppgaver offentlig (spørr om lov før du deler).


Kontakt meg gjerne på : Jorunn.stenodegard@gmail.com.

søndag 10. januar 2016

2016, NYTT ÅR OG NYE MULIGHETER :)

Her er jeg igjen, over et år siden forrige innlegg.
Skal slutte å si at jeg skal bli flinkere å oppdatere, det får tiden vise :)
Fikk et spark bak i går kveld der jeg ble omtalt på FB siden "Kunst og håndverk i grunnskolen" .
Så får vi se hva det blir til.

Først må jeg si beklager om det skulle være noen der ute (det vet jeg det er...) som ikke har fått svar på mailer eller meldinger dere har sendt meg. Noen ganger tenker jeg, den svarer jeg på senere... så blir det senere, senere, senere... så ble det aldri :( . Send meg gjerne en ny!

Ny giv. 
Nytt skoleår og nytt kalenderår er ypperlige muligheter til "ny start" både når det gjelder undervisning og blogging ;). Og er det noe jeg personlig trenger så er det ny giv!
Noen ganger tenker jeg at det kunne vært greit å skifte jobb inn i mellom for å få ny giv...
På skolen hos oss har det siste halvåret vært fokus på arbeidstidsavtaler. Slik jeg tolker signalene fra toppledelsen så blir jeg som faglærer mistenkeliggjort for ikke å jobbe nok. Dette provoserer. Jeg tenker at signaler som toppledelsen gir bør motivere, ikke provosere.
Heldigvis har jeg verdens beste elever og for ikke snakke om kolleger.  Elever og kolleger som motiverer og inspirerer er gull verdt.
Men som eneste faglærer i kunst og håndverk på skolen, må jeg ut for å få faglig inspirasjon. Så vidt meg bekjent så finnes det heller ingen fagbøker for barneskolen som dekker alle målene. Oppgavene må vi stort sett lage selv. Heldigvis har vi internett med pinterest, facebook og blogger.
I tillegg til "Kunst og Håndverk i grunnskolen" er  Kunst- og håndverksoppgaverKunst og Håndverklærernes Forum , Kunst Og Håndverk Fra 1-7 Trinn.  facebook sider hvor jeg henter inspirasjon. Så elsker jeg Pinterest. Følg meg gjerne. Link her. 

ØNSKER ALLE ET GODT NYTT ÅR!